1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ocak’ta enerji üretim maliyeti geriledi

Ocak’ta enerji üretim maliyeti geriledi

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ocak ayında bir önceki yıla göre %4 azaldı. Maliyetler bir önceki aya göre de %3,04 azaldı.

Ocak’ta enerji üretim maliyeti geriledi

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ocak’ta bir önceki yıla göre %4 azalırken, bir önceki aya göre %3 azaldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Ocak ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Ocak ayında bir önceki aya göre %3,04 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,06 oranında azaldı.

ELEKTRİK VE GAZ SEKTÖRÜNDE MALİYETLER YÜZDE 32 AZALDI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksine göre (Yİ-ÜFE) Ocak ayında sanayinin dört sektöründen biri olan elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı sektöründe maliyetler bir önceki yılın aynı ayına göre %32 azaldı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında ise maliyetlerdeki artış %65,03 olurken, imalat sektöründe %53,80 ve su temini sektöründe %66,35 oranında arttı. 

KÖMÜR ÜRETİM MALİYETİ %40 ARTTI

Ayrıca alt sektörlerden kömür ve linyit üretim maliyetleri %39,54 ve elektrikli teçhizat üretimi maliyetleri de %63,83 oranında yükseldi. Yine, ham petrol ve doğal gaz üretim maliyetleri %48,70 ve kok ve rafine petrol ürünleri üretimi maliyeti de %42,62 artış kaydetti.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler