1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Odaş Elektrik’ten Termik yatırımı kararı

Odaş Elektrik’ten Termik yatırımı kararı

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik, Çanakkale Çan’da yerli kömüre dayalı 340 MW kurulu güçte termik santral kuracak.Korkut Özal ve oğlu Bahattin Özal'ın...

Odaş Elektrik’ten Termik yatırımı kararı

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik, Çanakkale Çan’da yerli kömüre dayalı 340 MW kurulu güçte termik santral kuracak.

Korkut Özal ve oğlu Bahattin Özal'ın şirketi Odaş Elektrik bugün KAP’a yaptığı açıklamada, Çan'da 340 MW kurulu güçte yerli kömüre dayalı termik santral yatırımı yapılmasına karar verdiğini bildirdi.

Açıklamaya göre şirket, Çanakkale ili Çan ilçesinde %92'sine sahip olduğu Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'ye ait olan ve yapılan ek çalışmalar sonucunda artması muhtemel olan rezervin mümkün olan en verimli ve Şirkete katma değer yaratacak biçimde kullanılması amacıyla, sahadaki yüksek kalorili kömürün doğrudan piyasaya satılmasının yanı sıra, 340 MW kurulu güçte yerli kömüre dayalı termik santral yatırımı yapılmasına karar verdi.

Söz konusu yatırımın mevcut öz kaynaklar ve 110 milyon Euro tutarında proje finansmanı kredisi ile finanse edilmesinin planlandığı ve yatırımın finansmanı için herhangi bir bedelli sermaye artırımı yapılmayacağı bildirildi.

340 MW kapasiteli kömür termik santralinin 2016 yılının son çeyreğinde devreye alınması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler