1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Omirou: Türkiye Kıbrıs`ta sondaj platformu kurma amacında

Omirou: Türkiye Kıbrıs`ta sondaj platformu kurma amacında

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Türkiye'nin Akdeniz'de sonraj platformu kurma amacında olduğunu söyledi.Güney Kıbrıs...

Omirou: Türkiye Kıbrıs`ta sondaj platformu kurma amacında

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Türkiye'nin Akdeniz'de sonraj platformu kurma amacında olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Türkiye'nin son zamanlarda saldırgan politikasının arttığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akdeniz'de sonraj platformu kurma amacında olduğunu ileri sürdü.

Yiannakis Omiru, Kıbrıs'ta kritik bir dönem yaşandığını belirterek, Türkiye'nin son zamanlarda saldırgan politikasının arttığını iddia etti.

Omirou, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kıbrıs'ın tek yanlı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) hidrokarbon araştırmalarında bulunması amacıyla bir platform inşa edeceği veya satın alacağını iddia etti. Omirou "Bu durum Ankara'nın gerçek hedeflerini gösteriyor." dedi.

MÜTTEFİKLERİ GİRİŞİMDE BULUNMAYA ÇAĞIRDI

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Omirou, Rusya, Fransa ve Çin gibi BM Güvenlik Konseyi'ne daimi üye ülkeler olan geleneksel dost ve müttefikleri nezdinde doğrudan bir girişimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler