1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ 2021 yılı petrol üretim politikasında uzlaşı arıyor

OPEC+ 2021 yılı petrol üretim politikasında uzlaşı arıyor

2021 yılı petrol üretim politikası konusunda henüz bir uzlaşma sağlayamayan OPEC+ bugün ve yarın da toplantılarına devam edecek. 

OPEC+ 2021 yılı petrol üretim politikasında uzlaşı arıyor

Enerji Günlüğü - 2021 yılı petrol üretim politikası konusunda henüz bir uzlaşma sağlayamayan OPEC+ bugün ve yarın da toplantılarına devam edecek. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin katılımıyla dün yapılan gayrı resmi teknik komite toplantısında 2021 yılı petrol üretim politikası konusunda bir uzlaşmaya varılamadı. Bugün ve yarın da toplantılarına devam edecek olan OPEC+ üyelerinin petrol üretimi kesintilerinin mevcut düzeyinde en az Mart sonuna kadar uzatılması bekleniyor. OPEC+ toplantısı bugün Türkiye saati ile 16.00'da başlayacak.

OPEC+ ülkelerinin hâlihazırda uyguladığı günlük 7,7 milyon varillik üretim kesintisinin Aralık sonunda esnetilerek günlük 5,8 milyon varil düzeyine çekilmesi planlanıyordu. Ancak zayıflayan talep görünümü ve arz fazlalığı endişeleri grubun planlarını gözden geçirmesine neden oldu.

PİYASA MEVCUT KISINTININ 3 AY DAHA UZATILMASINI BEKLİYOR

Piyasalar genel olarak OPEC+'ın mevcut üretim kısıntılarını 3 ay uzatacağını tahmin ediyor. Özellikle Kazakistan ve BAE'nin üretim kısıntıların yana olmadığı gelen bilgiler arasında. OPEC Bakanlar Toplantısı Viyana'da yerel saatle 14.00'te online olarak gerçekleştirilecek. Goldman Sachs, üretim kısıntıları konusunda uzlaşma olmaması halinde petrol fiyatının 5 dolar azalabileceğini tahmin ediyor.

IRAK ARZ KISINTISINDAN MUAFİYET TALEP ETMEYECEK

Öte yandan Irak Petrol Bakanı İhsan Abdül Cabbar, OPEC'ten petrol üretim kısıntısı anlaşmasından muaf tutulma talebinde bulunma planları olmadığını söyledi. Bakan Cabbar, ham petrol fiyatlarının gelecek yılın başında 50 dolar/varil seviyesine ulaşmasını beklediklerini de belirtti.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler