1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ toplantısında ilk gün uzlaşma sağlanamadı

OPEC+ toplantısında ilk gün uzlaşma sağlanamadı

OPEC+'nın global petrol üretiminin Şubat ayında 500 bin varil/gün daha artırılıp artırılmamasını tartıştığı toplantının ilk gününde bir karara varılamadı. 

OPEC+ toplantısında ilk gün uzlaşma sağlanamadı

Enerji Günlüğü - OPEC+'nın global petrol üretiminin Şubat ayında 500 bin varil/gün daha artırılıp artırılmamasını tartıştığı toplantının ilk gününde bir karara varılamadı. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun dün gerçekleştirdiği toplantıda, Şubat’ta petrol üretiminin günde 500 bin varil arttırılıp arttırılmaması konusunda uzlaşma sağlanamadı. Görüşmeler bugün de devam edecek. 

ÜYELER ÜÇ GRUBA AYRILDI

Suudi Arabistan öncülüğündeki üyelerin koronavirüs vakalarında artışın yeni karantina, kapatma tedbirlerine yol açması nedeniyle petrol piyasasını üretim artışı için kırılgan buldukları, bu nedenle yeni bir artış istemedikleri toplantıda, Rusya öncülüğündeki üyeler ise talepte toparlanmaya işaret ederek daha yüksek üretim çağrısı yaptılar. 

Kazakistan ve Rusya üretimin artırılmasını savunurken, Irak, Nijerya ve BAE üretimin sabit bırakılmasını istediler. 

Taraflar arasında anlaşmazlığın çözülememesi OPEC+ toplantılarında görülmesine alışık olunmayan bir duruma yol açtı ve toplantı bugüne sarktı. OPEC+ üyeleri bugün Türkiye saati ile 17.30'da Viyana'da yeniden bir araya gelecekler. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler