1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol arz fazlasının artmasını bekliyor

OPEC+ petrol arz fazlasının artmasını bekliyor

OPEC+, küresel petrol piyasasında arz fazlasının Omicron varyantının etkisi ile 2022 yılı ilk çeyrekte artmasını bekliyor.

OPEC+ petrol arz fazlasının artmasını bekliyor

Enerji Günlüğü - OPEC+, küresel petrol piyasasında arz fazlasının Omicron varyantının etkisi ile 2022 yılı ilk çeyrekte artmasını bekliyor.

OPEC+ tarafından hazırlanan bir iç rapora göre, küresel petrol piyasasında arz fazlasının 2022 yılının ilk üç ayında artması bekleniyor. Rapora göre, COVID-19'un Omicron varyantının etkisi ile 2022 yılının ilk 3 ayında ham petrol arz fazlası kademeli olarak artacak. 

Omicron'un jet yakıtı talebi üzerine negatif etkisinin Afrika ve Avrupa'da hissedilmeye başlandığı ifade edilen OPEC+ raporunda, bu varyantın Avrupa'da ulaştırma için yakıt talebini de etkileyebileceği ifade edildi. OPEC+ raporuna göre, 2022 Ocak ayında petrol arz fazlasının 2 milyon varil/gün, Şubat ayında 3,4 milyon varil/gün ve Mart ayında 3,8 milyon varil/güne çıkması bekleniyor. 

OPEC+ BAKANLAR TOPLANTISI BUGÜN

Öte yandan dün yapılan OPEC+ Teknik Komite toplantısında üretim miktarı konusunda bir karar çıkmadı. Karar bugün bir araya gelecek OPEC+ petrol ve enerji bakanları tarafından verilecek. 

PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ

OPEC+’nın bugün yapacağı toplantıda üretimi günlük 400 bin varil/gün artırma planını askıya alabileceği yönündeki haberler petrol fiyatlarını yukarı çekti. Ancak Omicron varyantının akaryakıt talebine olumsuz etki yapacağı beklentileri yukarı hareketi sınırlıyor. 

Brent petrolü şu sıralar düne göre yüzde 1,25 artışla 69,73 dolar seviyesinden işlem görüyor. Amerikan Batı Teksas petrolü de düne göre yüzde 1’in üzerinde yükselişle 66,35 dolar/varil seviyesinde.

Etiketler : , , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler