1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol üretim değerlendirmelerine başlıyor

OPEC+ petrol üretim değerlendirmelerine başlıyor

Petrol üretimini arttırıp arttırmama konusunda yarın gerçekleştirilecek OPEC+ Ortak Bakanlar Komitesi’ne tavsiye belirleyecek olan OPEC+ Teknik İzleme Komitesi bugün toplanacak.

OPEC+ petrol üretim değerlendirmelerine başlıyor

Enerji Günlüğü - Petrol üretimini arttırıp arttırmama konusunda yarın gerçekleştirilecek OPEC+ Ortak Bakanlar Komitesi’ne tavsiye belirleyecek olan OPEC+ Teknik İzleme Komitesi bugün toplanacak.

OPEC+ Teknik İzleme Komitesi bugün toplanarak, OPEC+ Ortak Bakanlar Komitesi'ne üretim konusunda tavsiyesini belirleyecek. OPEC üyeleri de bugün saat 16.00'da bir araya gelecekler. OPEC+ toplantısı ise yarın yapılacak.

OPEC+, yeni koronavirüs varyantı Omricon'un olası etkilerini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu belirterek Teknik İzleme Komitesi toplantısını iki gün erteleyip bugüne almıştı.

ABD OPEC+’NIN ÜRETİMİ ARTTIRACAĞINDAN UMUTLU

Öte yandan ABD Joe Biden yönetimi OPEC+'nın üretimi artıracağından umutlu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden yönetiminin OPEC+'nın talebi karşılamak için üretimi artıracağını ummaya devam ettiklerini söyledi.  Psaki, OPEC+ üyeleri ile düzenli şekilde temas halinde olmaya devam ettiklerini de ifade etti.  

Beyaz Saray Sözcüsü, ham petrol fiyatlarında gerilemenin benzin fiyatlarına yansımamış olmasından hayal kırıklığına uğradıklarını da belirtti. 

DEUTSCHE BANK: ÜRETİM ARTTIRIMI ERTELENSE BİLE PETROL FİYATLARI DÜŞER

Deutsche Bank, OPEC+  yarın yapacağı toplantıda üretimin günlük 400 bin varil artırılması planını erteleme yönünde bir karar alsa bile petrol fiyatlarında düşüşün süreceğini savundu.  Deutcshe Bank analistleri yayınladıkları raporda, "OPEC'in üretim artırımına ara vermesinin fiyatları yukarı taşıyacak bir adım olacağı yanlış bir düşünce olacaktır. Yaptığımız modellemelere, OPEC+ üretim artışını Nisan ayına kadar ötelese bile ilk çeyrekte arz fazlası oluşacağına işaret ediyor" ifadelerine yer verdiler.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler