1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+’nın petrol politikası değişim yolunda

OPEC+’nın petrol politikası değişim yolunda

OPEC ile müttefikleri OPEC+’in 4 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantı öncesinde, OPEC+’nın mevcut petrol üretim politikasında değişiklik olma ihtimali gündeme geldi.

OPEC+’nın petrol politikası değişim yolunda

Enerji Günlüğü - OPEC ve OPEC’nın 4 Aralık’ta yapacağı toplantı akıllara “Mevcut petrol üretim politikasında değişiklik olacak mı?” sorusunu getirdi. OPEC kaynakları üretim kesintisinin ihtimal dışı olmadığını düşünüyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya liderliğindeki müttefikleri OPEC+ olarak bilinen grup, 4 Aralık'ta Viyana'da planlanan yüz yüze toplantısını sanal bir toplantıya çevirdi ve gruptaki kaynaklar bunun politikayı değiştirmeme olasılığına işaret ettiğini söylüyor. Bu doğrultuda, OPEC+'nın Pazar günü yapacağı toplantıda mevcut petrol üretim hedefine bağlı kalacağını, ancak bazılarının ekonomik büyüme ve taleple ilgili endişeler nedeniyle daha fazla üretim kesintisinin ihtimali olduğu belirtildi.

ÜRETİM HEDEFİNİ YÜZDE 2 AZALTMA KARARI

Petrol fiyatları ve ekonomik görünüm zayıflarken OPEC+, Ekim ayında üretim hedefini Kasım ayından 2023 sonuna kadar günlük 2 milyon varil (bpd), yani dünya talebinin yaklaşık yüzde 2'si kadar azaltma kararı aldı.

Kuwait Petroleum Corporation CEO'su Şeyh Nawaf Saud al-Sabah ise Roma’da düzenlenen bir konsferansta, petrol piyasasının mevcut seviyelerde iyi tedarik edildiğini ve müşterilerin daha fazla petrol talep etmediğini söyledi. Sabah, "Müşterilerimize gelecek yıl için neye ihtiyaç duyduklarını soruyoruz ve hepsinden aldığımız yanıt, daha fazla petrole ihtiyaç duymadığımız. Aslında yaklaşık olarak aynı, belki de daha az talep ettiğimiz yönünde resesyon korkusu nedeniyle. Şimdi bundan kaçınabiliriz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler