1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ üretim azaltma planını değiştirmedi

OPEC+ üretim azaltma planını değiştirmedi

OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı petrol üretimini Kasım’dan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararını sürdürecek.

OPEC+ üretim azaltma planını değiştirmedi

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinden oluşan OPEC+ grubu, petrol üretimini günlük 2 milyon varil azaltma kararında değişikliğe gitmedi. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya önderliğindeki diğer ihracatçı ülkelerden oluşan OPEC+, dün çevrim içi gerçekleştirdiği 34'üncü Bakanlar Toplantısında petrol üretimi politikasında bir değişikliğe gitmedi. Petrol piyasalarında Çin ekonomisindeki yavaşlamanın talebe etkisini ve G7'nin Rus petrolüne uyguladığı tavan fiyatı değerlendiren OPEC+ yetkilileri, daha önceki toplantıda üzerinde ulaştıkları üretimi günlük 2 milyon varil azaltma planını sabit tuttular.

OPEC+, Ekim ayında üretimi günlük 2 milyon varil azaltma kararı almış ve ABD'den tepki görmüştü. ABD, grubu üretimi kısarak Rusya'ya Ukrayna savaşını finanse etmede yardımcı olmakla itham etmişti.

JMMC TOPLANTILARI ARTIK İKİ AYDA BİR YAPILACAK

Yapılan açıklamada ayrıca Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) toplantılarının aylık değil, artık iki ayda bir yapılacağı ve piyasalardaki gelişmeler doğrultusunda OPEC+ bakanlarının her an toplanmasını talep edebileceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler