1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB’nin Rus petrolü yaptırımları bugün yürürlüğe giriyor

AB’nin Rus petrolü yaptırımları bugün yürürlüğe giriyor

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ardından G-7 ülkeleri de Rus petrolünde varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı.

AB’nin Rus petrolü yaptırımları bugün yürürlüğe giriyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, deniz yoluyla taşınan Rusya petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat belirleme konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar bugün itibariyle yürürlüğe giriyor.

Avrupa Birliği (AB) Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında deniz yoluyla taşınan Rus petrolüne uygulanacak fiyat sınırında kesin anlaşmaya ulaştı. Varil başına 60 dolar olarak belirlenen tavan fiyat 2 ayda bir gözden geçirilecek ve tavan fiyatın piyasa fiyatının en az %5 altında tutulması sağlanacak. Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne yönelik yaptırımları bugün itibarıyla yürürlüğe giriyor. 

G7 ÜLKELERİ DE ANLAŞMAYA VARDI

Avrupa Birliği tarafından alınan kararın ardından G7 ülkeleri ve Avustralya da Rus petrolüne 60 dolar tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

G-7 ülkelerinin son dakika kararıyla ulaştığı kararla, Blok tarafından sağlanan - özellikle sigorta olmak üzere - hizmetlere erişmek isteyen herkes, bu bedeli veya daha azını ödemek zorunda kalacak. Aynı şey Avrupa tankerleri, özellikle dev Yunan filosu için de geçerli olacak.

RUSYA’DAN TEPKİ

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak alınan bu kararlara tepki göstererek, "Üretimi biraz kısmak zorunda kalsak da sadece piyasa koşullarında bizimle çalışacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri satacağız" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler