1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB Rus petrolüne fiyat sınırında geçici mutabakat sağladı

AB Rus petrolüne fiyat sınırında geçici mutabakat sağladı

Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne uygulanacak fiyat sınırı için varil başına 60 dolarda geçici bir anlaşmaya vardıkları kaydedildi.

AB Rus petrolüne fiyat sınırında geçici mutabakat sağladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), Rus petrolünün tavan fiyatını varil başına 60 dolar olarak belirleme konusunda geçici bir mutabakata vardı.

Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat da uygulaması beklenen bu süreçte, belirlenecek fiyat sınırı üzerinden Rusya’dan petrol alınmasına yaptırım uygulanacak. AB Komisyonu, Rusya'dan petrol alımında uygulanması öngörülen fiyat sınırının 60 dolar/varil olarak belirlenmesini teklif etti. 

Rus petrolüne fiyat sınırı için üye ülkeler arasında müzakereler devam edecek. AB üyelerinin büyük bölümünün 60 dolar/varil seviyesinde bir fiyatta birleştikleri kaydediliyor. Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne uygulayacağı fiyat sınırına 27 üye ülkenin tamamının onay vermesi gerekiyor.

Tavan fiyat uygulaması, AB'nin Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikinin kesilmesine yönelik kararının devreye alınacağı 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek.

ABD, İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi ülkeler, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rus petrolü ithalatını durdururken, AB de Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikinin 5 Aralık itibarıyla tamamen kesilmesine karar vermişti.

Rus yetkililer daha önce tavan fiyat uygulamasına katılacak ülkelere petrol satmayacağını duyurmuştu.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler