1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya'nın Çin'e petrol sevkiyatı rekora doymuyor

Rusya'nın Çin'e petrol sevkiyatı rekora doymuyor

Rusya'nın Çin'e toplam ham petrol ve akaryakıt ihracatı geçen ay günde 1,66 milyon varile ulaşarak rekor tazeledi.

Rusya'nın Çin'e petrol sevkiyatı rekora doymuyor

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Çin'e petrol sevkiyatı rekor kırmaya devam ediyor. Ocak ayında Rusya Çin’e günde ortalama 1,66 milyon varil ham petrol ve akaryakıt ihraç etti.

Çin, Rusya’dan ucuz petrol ve petrol ürünleri alımında hız kesmiyor. Rusya’nın Çin'e petrol ve akaryakıt sevkiyatı Ocak ayında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının başından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Veri istihbarat şirketi Kpler'in yaptığı açıklamaya göre Çin, Rus petrolünü aynı kalitedeki Afrika petrolünün altında fiyat ile almaya başladı. Kpler'e göre Rusya'nın Çin'e ham petrol ve akaryakıt ihracatı günlük ortalama 1,66 milyon varil oldu. Bu, Çin’in Covid kısıtlamalarından çıktığı Nisan 2020'de kırılan önceki rekordan daha fazla ihracat miktarını ifade ediyor. Ham petrol ve kondensat ihracatı ise neredeyse üç yıl önce kaydedilen rekorun hemen gerisinde kalarak günde 1,52 milyon varile yükseldi. 

DENİZDEN PETROL ÜRETİMİ AZALDI, İHRACAT ARTTI

Öte yandan Rusya'nın deniz yolu ile ham petrol ihracatı geçtiğimiz hafta arttı.  Üretimin azalmasına rağmen ihracat günlük ortalama 3,6 milyon varil ile bir önceki haftanın yüzde 26 üzerinde gerçekleşti. Son 4 haftada ortalama ihracat 3,19 milyon varil/gün ile 2022 başından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler