1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin ve Hindistan Rusya ile enerji işbirliğini sürdürecek

Çin ve Hindistan Rusya ile enerji işbirliğini sürdürecek

Çin Rusya ile enerji işbirliğini devam ettireceklerini açıklarken, Hindistan’ın Rus petrolü alımına devam edeceği kaydedildi. 

Çin ve Hindistan Rusya ile enerji işbirliğini sürdürecek

Enerji Günlüğü - AB’nin Rus petrolüne getirdiği fiyat sınırı ardından Çin ve Hindistan Rus petrolü alımına devam edeceklerini açıkladılar. 

Çin Dışişleri Bakanlığı, karşılıklı fayda ve saygı çerçevesinde Rusya ile enerji alanında işbirliğini devam ettireceklerini duyurdu.  Avrupa Birliği'nin Rusya'nın petrol ihracatına fiyat sınırı uygulamak için anlaşmaya varmasını değerlendiren Çin Dışişleri Bakanlığı, "Tüm taraflar petrolde arz güvenliğinin sağlanması için çaba göstermeli" dedi. 

HİNDİSTAN RUS PETROLÜ ALMAYA DEVAM EDECEK

Öte yandan Hindistan Petrol Bakanlığı'na yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Hindistan, Rus petrolü satın almaya devam edecek. Hindistan hali hazırda Çin'in ardından Rus petrolünün en büyük ikinci alıcısı konumunda. Kaynaklar, Hintli rafinerilerin Rus petrolünü 19 Ocak sonrasında da almaya devam edeceklerini ifade ettiler.  

ABD geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 5 Aralık'tan önce yüklenmiş Rus petrolü taşıyan ve 19 Ocak'tan önce yükünü boşaltan tankerlerin yaptırımlara konu olmayacağını ifade etmişti.  

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler