1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Novak: Avrupa’ya gaz ve petrol sevkiyatını Asya’ya yönlendirdik

Novak: Avrupa’ya gaz ve petrol sevkiyatını Asya’ya yönlendirdik

Rusya, uygulanan yaptırımlar nedeniyle Avrupa’ya gönderdiği petrol ve doğal gazın bir kısmını Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya ülkelerine yönlendirdi.

Novak: Avrupa’ya gaz ve petrol sevkiyatını Asya’ya yönlendirdik

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupa’ya gönderdiği petrolün %20’sini Asya pazarlarına yönlendirdiklerini açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak,  Moskova’da düzenlenen bir forumunda yaptığı konuşmada, petrol fiyatını artırmak için üretimin çok fazla düşürülmesinin çeşitli tehlikeler barındırdığına vurgu yaptı. 

Rusya’nın Avrupa’ya gönderdiği enerji kaynaklarının uygulanan yaptırımlar nedeniyle önemli oranda yeni pazarlara yönlendirildiğini kaydeden Novak, “Avrupa’ya gönderdiğimiz petrolün yüzde 20’sini Çin ve Hindistan gibi Asya pazarlarına yönlendirdik” ifadesini kullandı.

Novak ayrıca OPEC+ anlaşmasının vadesinin 2023 sonunda dolduğunu hatırlatarak, işbirliğinin çeşitli şekillerde devam edeceğini kaydetti.

DOĞAL GAZ SEVKİYATI DA ASYA’YA YÖNLENDİ

Novak, yine yaptırımlar nedeniyle Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatını yaklaşık yüzde 30 azalttıklarını belirterek, bunun bir kısmını Asya’ya yönlendirdiklerini ifade etti. Novak, özellikle Sibirya’nın Gücü Boru Hattı üzerinden Çin’e sevkiyatı yaklaşık yüzde 50 artırdıklarını vurguladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler