1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Orhaneli ve Tunçbilek`in 4 talibi de yeterli bulundu

Orhaneli ve Tunçbilek`in 4 talibi de yeterli bulundu

Enerji Günlüğü - Orhaneli ve Tunçbilek santralleri özelleştirme ihalesine başvuran Bereket Enerji, Alsim Alarko, Çelikler ve Konya Şeker'in önyeterlilik...

Orhaneli ve Tunçbilek`in 4 talibi de yeterli bulundu

Enerji Günlüğü - Orhaneli ve Tunçbilek santralleri özelleştirme ihalesine başvuran Bereket Enerji, Alsim Alarko, Çelikler ve Konya Şeker'in önyeterlilik kriterlerini karşıladıkları açıklandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerinin, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınırların, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazların "Varlık Satışı" ve maden sahalarının "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirme ihalesine başvuran tüm katılımcıların önyeterlilik kriterlerini karşıladığı belirtildi.

Orhaneli ve Tunçbilek termik santrallerinin özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde dört firma ön yeterlilik başvurusunda bulunmuştu. Bu firmalar:

1- Bereket Enerji Üretim A.Ş.

2- Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.

3- Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.

4- Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.

ORHANELİ VE TUNÇBİLEK SANTRALLERİNE 4 TEKLİF

Önceki ve Sonraki Haberler