1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özaydın: Teşvikler güneş panelinde yerliliği yüzde 95’lere çıkaracak

Özaydın: Teşvikler güneş panelinde yerliliği yüzde 95’lere çıkaracak

Enerji Günlüğü - GÜNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özaydın, son açıklanan teşviklerle güneş paneli üretiminde yerlilik oranının...

Özaydın: Teşvikler güneş panelinde yerliliği yüzde 95’lere çıkaracak

Enerji Günlüğü - GÜNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özaydın, son açıklanan teşviklerle güneş paneli üretiminde yerlilik oranının yüzde 70 ile yüzde 95’lere çıkacağını söyledi.

Süper teşvik paketinin güneş enerjisi endüstrisi için “son derece iyi bir girişim” olarak tanımlayan Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özaydın, “Ülke olarak solar sektöründe kuluçkalama dönemindeyiz. Buna benzer teşvikler geleceğe daha güvenli ve umutla bakmamızı sağlıyor. Türkiye’de şu an üretilen panellerin %45’i yerli. Ancak teşviklerle kurulacak hücre fabrikasıyla artık Türkiye olarak %70 ile %95 oranında yerli panel üretimini gerçekleştirmenin gururunu yaşayacağız. Bu endüstrinin önemli bir parçası olacağımız için gururlu ve umutluyuz” diye konuştu.

Dünya’da solar sektörüne başta Çin olmak üzere Asya ülkelerinin hakim olduğunu belirten Mehmet Özaydın, sözlerine şunları ekledi: “Türkiye’nin sektörde var olması için GÜNDER olarak ciddi çalışmalara imza atıyoruz. Bu girişimler bizim için oldukça sevindirici. Belki başta Asyalılar kadar başarılı olamayacağız ama solar endüstrisinde önümüz açıldı. Zamanla solar konusunda Dünya’nın en önemli endüstrisine sahip olacağımıza inanıyorum. İlk adımı atmak çok önemli. Yatırımcı olarak öncü olan firmaları canı gönülden tebrik ediyorum”. 

İŞTE ENERJİ SEKTÖRÜNE VERİLEN YATIRIM TEŞVİKLERİ!

Önceki ve Sonraki Haberler