1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Pakdemirli: 587 adet HES 18 yılda 233 milyar liralık elektrik üretti

Pakdemirli: 587 adet HES 18 yılda 233 milyar liralık elektrik üretti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 18 yılda devreye alınan 587 HES’ten 895 milyar kWh elektrik üretildiğini ve ekonomiye 233 milyar lira katkı sağlandığını ifade etti.

Pakdemirli: 587 adet HES 18 yılda 233 milyar liralık elektrik üretti

Enerji Günlüğü - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 18 yılda devreye alınan 587 HES’ten 895 milyar kWh elektrik üretildiğini ve ekonomiye 233 milyar lira katkı sağlandığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye'de hidroelektrik enerjinin, elektriğin sigortası olduğunu belirterek, “Bu alanda son 18 yılda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz büyük işlerin altına imza attı. Özel sektöründe bu alanda yatırım yapmasına imkan sağlanmasıyla birlikte DSİ ve özel sektör, ülkemizde 18 yılda 587 adet HES projesini tamamlayarak hizmete almıştır.” dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bu 587 adet Hidroelektrik Santralinden (HES) 233 milyar liralık üretimin gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Bakan Pakdemirli açıklamasında şu bilgilere yer verdi “Hizmete alınan 587 adet HES ile üretilen 895 milyar kWh elektrik ile ülke ekonomisine bugüne kadar 233 milyar liralık katkı sağlandı. Üretim potansiyelimiz ise 44 Milyar kWh’den 102,1 Milyar kWh’ye yükselmiştir. Enerji bağımlılığını azaltmak için yerli kaynakları hızla devreye alıyoruz. Su kaynakları bakımından söz konusu avantajlara sahip ülkemiz, bu kaynakların değerlendirilmesi noktasında ne yazık ki henüz ulaşılması gereken düzeyde değil. Ancak biz bu kaynağı etkin bir şekilde kullanmakta kararlıyız. Hizmete alınan son 18 yıldaki 587 HES’in yıllık ortalama enerji üretim potansiyeli 57,1 milyar kWh ve bu tesislerden bugüne kadar 895 milyar kWh elektrik üretildi.” 

ÇALIŞMALARIMIZA TÜM HIZIMIZLA DEVAM EDİYORUZ

Kalkınmakta olan ülkemizin hızla artan enerji talebinin yerinde, zamanında, temiz ve yenilenebilir olarak karşılanmasını sağlama açısından HES’lerin çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, “Bütün dünyada, Amerika'dan Kanada'ya, Finlandiya'dan Japonya'ya kadar birçok ülke, hidroelektrik enerji potansiyelini yüzde 80 hatta yüzde 100'e kadar artırmıştır. Dolayısıyla bu alandaki çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler