1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Palandöken: Elektrik ve doğalgaz zammı geri alınsın

Palandöken: Elektrik ve doğalgaz zammı geri alınsın

Enerji Günlüğü - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9'luk zammın geri alınması gerektiğini söyledi.Türkiye...

Palandöken: Elektrik ve doğalgaz zammı geri alınsın

Enerji Günlüğü - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9'luk zammın geri alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı bir açıklama yaparak, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve doğalgaz konusunda Rusya ile yapılan görüşmelerde üzerinde anlaşılan yüzde 6'lık indirimin tüketiciye hemen yansıtılması ve 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.

Palandöken,"1 Ekim'den itibaren doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9'luk zam da geri alınmalıdır. BOTAŞ'ın zararı bahane edilerek fiyatlarda indirime gidilmemesi halkı zor durumda bırakacaktır. Fiyatlarda indirime gidilemiyorsa vergilerde indirime gidilmelidir" dedi.

Doğalgaz ihtiyacının azaldığı yaz aylarında indirim yapılmasını uygun bulmadıklarını belirten Palandöken, tüketiminin arttığı kış aylarında indirim yapılmamasının halkı zor durumda bırakacağını söyledi.

RUSYA'NIN İNDİRİMİ YETERLİ DEĞİL

Palandöken, Rusya'nın yapacağı yüzde 6'lık indirimine rağmen, Türkiye'nin doğalgazı halen Almanya'dan daha pahalıya kullandığını belirterek, "Avrupa ülkelerine göre çok yüksek fiyattan doğalgaz alınmaktadır. Doğalgaz aldığımız ülkelerle yeniden masaya oturup fiyatlarda indirim istenmeli ve bu indirimler halka yansıtılmalıdır. Zammın geri alınması ile insanlar üşümeyecek ve rahat bir kış geçirecekler". dedi.

PETROLÜN UCUZLAMASINA RAĞMEN AKARYAKIT HALA ÇOK PAHALI

petrol fiyatlarında da büyük oranda düşüş yaşandığını anımsatan Palandöken, "Son dönemde petrolde yüzde 40'lık bir düşüş var. Bu düşüşe paralel olarak ülkemize uygulanan indirimler yeterli değil. Çünkü haziran ayında 114 dolar olan petrol bugün 60 doların altına geriledi. Hatta uzmanların petrol fiyatlarının daha da düşebileceği yönündeki açıklamalarına rağmen ülkemizde satılan akaryakıt fiyatları hala çok pahalı. Mutlaka fiyat indirimi yapılmalı." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler