1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Palankoyev: Türkiye Akkuyu’da hisse de alabilir

Palankoyev: Türkiye Akkuyu’da hisse de alabilir

Enerji Günlüğü - Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rusya’nın Türkiye'yi Mersin Akkuyu nükleer santrali projesinde stratejik partner olarak...

Palankoyev: Türkiye Akkuyu’da hisse de alabilir

Enerji Günlüğü - Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rusya’nın Türkiye'yi Mersin Akkuyu nükleer santrali projesinde stratejik partner olarak değerlendirdiğini belirterek,Türkiye’nin Akkuyu’da hisse de alabileceğini söyledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen 6. Uluslararası ATOMEXPO-2014 Forumu’nda konuşan Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü, Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rusya’nın Türkiye'yi Mersin Akkuyu nükleer santrali projesinde stratejik partner olarak değerlendirdiğini belirterek, Türkiye’nin Akkuyu’da hisse de alabileceğini söyledi.

ASRIN PROJESİ

Projenin Rusya-Türkiye ikili ilişkiler tarihinin en önemli yatırımı olduğunu vurgulayan Palankoyev, “ Mersin Akkuyu asrın projesidir. Rusya, Türkiye'yi burada sadece enerji tüketicisi değil, aynı zamanda stratejik partner olarak değerlendirmekte. Türkiye Akkuyu’da hisse de alabilir. Gelecekte Akkuyu’da çalışacak Türk öğrenciler Rusya’da yüksek eğitim alıyor. Burada uzun vadeli Rus-Türk işbirliğinin perspektifinin temeli atılıyor.” dedi.

RUS İŞ DÜNYASININ TÜRKİYE İLGİSİ ARTTI

İkili ticari ilişkilerin giderek arttığını vurgulayan Rus senatör, Akkuyu'nun enerji alanında işbirliği ilişkilerin artmasına önemli katkı sağladığını vurguladı. Palankoyev, “Akkuyu sayesinde Rus iş dünyasının Türkiye ilgisi de arttı. Örneğin, Türk piyasasına Rus bankası Sberbank girerek Denizbank’ı satın aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus senatör, Rusya’nın nükleer santral teknolojisinin dünyanın en gelişmiş ve güvenli teknolojisi olduğunu da ifade etti.

Tüm dünyadan 100 milyar doların üzerinde sipariş alan Rus nükleer devi Rosatom ÇED raporlarının tamamlanmasının ardından nükleer santral inşaatına başlayacak. 20 milyar dolarlık yatırım yapacak Rusya, nükleer santralin sahibi olacak. Rosatom Türk şirketlerin de projeye yatırım yapabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler