1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim: Hiçbir çalışanımız işini kaybetmedi

Petkim: Hiçbir çalışanımız işini kaybetmedi

Enerji Günlüğü - Petkim, hiçbir Petkim ve Star Rafinerisi çalışanının işini kaybetmediği açıklamasını yaptı.Azerbaycan devlet şirketi SOCAR’ın...

Petkim: Hiçbir çalışanımız işini kaybetmedi

Enerji Günlüğü - Petkim, hiçbir Petkim ve Star Rafinerisi çalışanının işini kaybetmediği açıklamasını yaptı.

Azerbaycan devlet şirketi SOCAR’ın sahibi olduğu Petkim Petrokimya Holding A.Ş., İzmir'in Aliağa ilçesindeki Star Rafinerisi'nde çalışan 132 işçinin Petkim bünyesine almak istemesine ilişkin bir açıklama yaparak sendikasız işçi çalıştırmak için hazırlık yaptığı yönündeki haberleri yalanladı. 

Star kadrosunda bulunan ancak işe girdikleri ilk günden itibaren Petkim sahasında Petkim adına çalışan 132 çalışan olduğu belirtilen açıklamada, bunlardan  11’inin halen STAR Rafineri bünyesinde çalışmakta olduğu, 121'inin ise işe girdikleri ilk günden bugüne kadar fiili olarak Petkim sahasında Petkim için çalışmış ve halen de çalışmaya devam etmekte oldukları kaydedildi. 

Yaşanan olayın, fiilen Petkim çalışanı olan 121 çalışanımızın kadrolarının resmi kayıtlarda da düzeltilmesinden ibaret olduğu ve çalışanların aynı görevde ve aynı koşullarda hiçbir hak kaybına uğramadan ve hatta Petkim Toplu İş Sözleşmesindeki daha iyi haklara sahip olarak sadece ilgili çalışanların SGK kaydının Petkim olarak düzeltilmesi olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, çalışanların kıdem ve maaşları korunacak, kariyer fırsatlarını yakalayabilecekler. Beş yılını dolduran çalışanlar bu yıl teşvik primi de alacak.

Basında, Petkim'in halen inşaatı süren Star Rafinerisinde sendikasız bir çalışma düzeni kurmak istediği ve bunun ilk adımı olarak da 132 Star Rafinerisi işçisine “12 Nisan’a kadar PETKİM bünyesine geçin ya da işten atarız” dayatmasında bulunulduğu yazmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler