1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatı bu yıl 60 dolar öngörülüyor

Petrol fiyatı bu yıl 60 dolar öngörülüyor

2020 yılında petrol fiyatlarının koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıla göre 4 dolar düşerek ortalama 60 dolar olması bekleniyor.

Petrol fiyatı bu yıl 60 dolar öngörülüyor

Enerji Günlüğü - 2020 yılında petrol fiyatlarının koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıla göre 4 dolar düşerek ortalama 60 dolar olması bekleniyor.

Koronavirüs salgınının Çin ve diğer Asya ülkelerinin taleplerini sınırlayacağını ve bunun petrol fiyatları üzerinde daha da baskı oluşturacağını öngören Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), 2019'da ortalama 64 dolar olan petrol fiyatının 2020'de 60 dolar/varil olacağını öngördü. 

IIF'in MENA bölgesi baş ekonomisti Garbis Iradian yaptığı açıklamada, "2020'nin tamamı için tahminlerimizi aşağı yönlü revize etmemiz büyük olasılık. Koronavirüs konusunda yaşanacak gelişmelere göre ortalama fiyat tahminimiz 58 veya 57 dolara revize edilebilir" diye konuştu. 

VİRÜSÜN FİYATLAR ÜZERİNDE DRAMATİK BİR ETKİSİ OLABİLİR

Iradian, koronavirüs salgınının Çin'de büyümeyi 0,5-0,7 puan azaltacağını ve yeni koronavirüs vakalarının ekonomik belirsizliği arttırması halinde ham petrol fiyatları üzerinde dramatik bir etkinin görülebileceğini vurguladı. "Eğer Çin'de büyüme yüzde 5'e geriler ise bunun petrol için büyük etkileri olur" ifadelerini kullanan Iradian, "Çin'in petrol talebi 400 bin varil/gün düşebilir ve diğer Asya ülkeleri de taleplerini düşürebilirler, Global petrol talebinde bu yıl için öngörülen 900 bin varil/gün büyüme 300-400 bin varile düşebilir" dedi. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler