1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları 50 doların üzerinde

Petrol fiyatları 50 doların üzerinde

Petrol fiyatları Covid-19 aşısına ilişkin yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle yükselerek Mart’tan bu yana ilk kez 50 dolar/varilin üzerine çıktı.

Petrol fiyatları 50 doların üzerinde

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları Covid-19 aşısına ilişkin yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle yükselerek Mart’tan bu yana ilk kez 50 dolar/varilin üzerine çıktı.

ABD'de stoklarda rekor artış olmasına rağmen petrol fiyatları, aşı konusunda yaşanan olumlu gelişmeler ve ekonomik toparlanmaya dair umutlarla birlikte yükseldi. Piyasadaki risk iştahının artması ve talep iyimserliği sayesinde Brent petrol, Mart ayından bu yana ilk kez varil başına 50 doları gördü. Brent petrol şu sıralarda 50 dolar/varilin biraz üzerinde seyrediyor.

FDA'nın Pfizer'ın geliştirdiği Covid-19 aşısına yakın zaman içinde onay vereceği ve ABD'de aşılamanın hafta sonu başlayabileceği spekülasyonları ile ICE'de Brent petrolü dün Mart ayından bu yana ilk kez 50 dolar/varili aşmıştı. Ardından ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 15,2 milyon varil arttığını açıklamasının ardından fiyatlar hafif düşüş yaşamıştı.

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler