1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Petrol fiyatları koronavirüs salgını endişelerinin artması, üretici ülkeler arasında anlaşma işaretinin olmaması ve ABD’den gelen haberlerle varil başına 23,57 dolara düştü.

Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları koronavirüs salgını endişelerinin artması, üretici ülkeler arasında anlaşma işaretinin olmaması ve ABD’den gelen haberlerle varil başına 23,57 dolara düştü.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, koronavirüs salgını nedeniyle talebin giderek azalmasının ve Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki fiyat savaşının sona ereceğine dair bir işaret gelmemesinin etkisi ile düşmeye devam ediyor. Ayrıca ABD’nin ham petrol vadeli işlemlerinin acil rezerv için yerli petrol satın alma planlarını kaldırması da fiyatları aşağı yönde etkiledi. Tüm bunların etkisiyle petrol fiyatları Cuma günü %5 civarı düştü ve haftalık bazda art arda beşinci düşüşünü kaydetti. 

Bu gelişmelere ek olarak haftasonu da Dünya genelinde artan koronavirüsüne ilişkin endişelerle ham petrol 20.15 desteğini test etti. Bu seviyeden alınan destekle de hafif toparlanmalar oldu.

Şu saatler itibariyle Brent petrolün varil fiyatı Cuma gününe göre 1,36 dolar düşüşle 23,57 dolardan işlem görürken Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da Cuma gününe göre 71 cent düşüşle 20,80 dolardan işlem görüyor. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler