1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yüzde 1’in üzerinde yükseldi

Petrol fiyatları yüzde 1’in üzerinde yükseldi

Dünya genelinde artan koronavirüs vaka sayılarına rağmen petrol fiyatları haftaya yüzde birin üzerinde yükselişle başladı.

Petrol fiyatları yüzde 1’in üzerinde yükseldi

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde artan koronavirüs vaka sayılarına rağmen petrol fiyatları haftaya yüzde birin üzerinde yükselişle başladı.

Geçen hafta aşı haberiyle yükselen petrol fiyatları, ülke liderlerinden aşı etkisinin hemen olmayacağı ve ekonomilerdeki Covid-19 etkisinin bir süre daha ciddi şekilde devam edeceğine yönelik açıklamaları ile baskı altında kaldı. Diğer taraftan, petrol üretimini azaltma anlaşmasına ekim ayında %101 uyum sağlayan OPEC+ Grubu'nun, yılsonunda arz kesintisini uzatma ihtimali petrol fiyatlarında yukarı yönlü seyri güçlendiriyor. Günlük üretimini 7.7 milyon varil kısan OPEC+ Grubu, 2021 yılı Ocak ayında üretimini 2 milyon varil artırmayı planlıyordu. Kararın 30 Kasım ve 1 Aralık'ta yapılacak toplantıdan sonra açıklanması bekleniyor. 

Tüm bu gelişmelerin etkisiyle Brent petrolde son fiyat 43.27 dolar seviyesine gelirken, Batı Teksas petrolünde (WTI) son geçen işlem 40.71 doları gösteriyor. 

Haftanın son işlem gününde ise artan vaka sayılarının neden olduğu baskılara ek olarak, Libya'nın artan Petrol üretimi satışların derinleşmesine neden olurken, Brent Petrol haftayı yüzde 1,72 değer kaybı ile 42,70 dolar seviyesinde sonlandırmıştı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler