1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Petrol kirlenmesine karşı acil müdahale işlemleri online olacak

Petrol kirlenmesine karşı acil müdahale işlemleri online olacak

Denizlerde petrol kirlenmesine karşı acil müdahale planı hazırlayacak olan kuruluşların işlemleri elektronik ortamda yapılacak. 

Petrol kirlenmesine karşı acil müdahale işlemleri online olacak

Enerji Günlüğü - Denizlerde petrol kirlenmesine karşı acil müdahale planı hazırlayacak olan kuruluşların işlemleri elektronik ortamda yapılacak. 

Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesine İlişkin Risk Değerlendirmesi ve Acil Müdahale Planlarını Hazırlayacak Kurum ve Kuruluşların Asgari Özelliklerine Dair Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik, Tebliğ’in “Başvuruda sunulacak belgeler” başlıklı 6. Maddesinde tarif edilen işlemlerin elektronik ortamda yapılmasıyla ilgili düzenlemeleri kapsıyor. 

Buna göre Yeterlik Belgesi almak isteyen kurum/kuruluşlar sistem üzerinden Bakanlığa yapacakları başvuruda belgeleri elektronik ortamda ibraz edecekler ve önceden olduğu gibi, başvuru bedellerini Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatıracaklar; ancak ayrıca dekont ibrazına gerek kalmayacak. 

Aynı maddenin kurum/kuruluş temsili ile görevlendirilen kişilerle ilgili “c” bendi ise yürürlükten kaldırıldı. Bu konuda daha önce kurum/kuruluş temsili ile ilgili yetkilendirilen kişilerden noter onaylı imza sirküleri, kamu kuruluşlarından yetki yazısı ve amiri tarafından onaylanmış imza örnekleri gibi belgeler isteniyordu. Bundan böyle elektronik ortamda kurumu temsil edecek kişilerin görevi ayrıca tescil edileceğinden; bu belgelerin ibraz edilmesine gerek kalmadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler