1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Plastik poşet depozitoları sıfır atık için kullanılacak

Plastik poşet depozitoları sıfır atık için kullanılacak

Plastik poşetlerden alınan ücretin 2021 yılında sıfır atık uygulamasına dâhil edileceği kaydedildi.

Plastik poşet depozitoları sıfır atık için kullanılacak

Enerji Günlüğü - Plastik poşetlerden alınan ücretin 2021 yılında sıfır atık uygulamasına dâhil edileceği kaydedildi.

Sıfır Atık Forumu’nun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Sıfır atığın büyük edinimleri olduğuna inanıyorum. 1 Ocak 2019 itibariyle plastik poşet uygulamasını getirdik ve şu ana kadar yüzde 78’lik bir orana ulaştık. 2021 yılında ise depozitoyu sıfır atık uygulamasına dâhil edeceğiz. Bu uygulama ile geri dönüşümde daha da büyük kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yine Haziran ayında projenin bir parçası olan Sıfır Atık Mavi konusunu gündeme getirerek denizlerde temizlik başlattıklarını kaydeden Erdoğan, “Bu sayede 122 bin 193 metreküplük deniz çöpü topladık. 769 kuruluş Sıfır Atık Mavi konusunda çalışacağını taahhüt etti” dedi.

YAKLAŞIK 23 BİN KAMU KURUM VE KURULUŞU SIFIR ATIK BİLGİ SİSTEMİNE GİRDİ

2017 yılında başlattıkları proje ile ilk hedeflerinin kamu kurumlarında çöp kaynağını ayrıştırmayı başarmak olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, “2 yıldan bu yana 25 bin hizmet binasında sıfır atık sistemine geçtik. Sıfır Atık Yönetmeliği ile 2020 yılının ilk yarısında tüm kamu kurumlarımızı sisteme entegre etmiş olacağız. 2020 yılının ikinci yarısında ise 250 binden fazla nüfusu olan ilçe belediyelerimizi ve OSB’lerimizi Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ne dâhil etmeyi hedefliyoruz. Bu arada sıfır atık ile ilgili yaptığımız çalışmaları kayıt altına almak için Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ni devreye aldık. Bugün 22 bin 913 kamu ve kurumumuz bu sisteme entegre oldu ve giriş yapmaya başladı” şeklinde konuştu.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Sıfır Atık Projesi sayesinde 2023 yılına kadar tüm Türkiye’de sıfır atık sisteminin uygulamaya konulmasını sağlamayı ve 20 milyar liralık tasarruf elde etmeyi hedeflediklerini de söyleyen Emine Erdoğan, “100 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bu arada geri kazanım oranımızı da yüzde 35’lere çıkaracağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler