1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polat Enerji’ye TÜREB’ten onur ödülü

Polat Enerji’ye TÜREB’ten onur ödülü

TÜREB, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde Polat Enerji’ye Rüzgara Güç Verenler Onur Ödülü verdi.

Polat Enerji’ye TÜREB’ten onur ödülü

Enerji Günlüğü - TÜREB tarafından 1-2 Kasım’da Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi düzenlendi. Kongrede Polat Enerji’ye, Rüzgara Güç Verenler Onur Ödülü verildi.

Yenilenebilir enerji sektörünün oyuncularından Polat Enerji, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde Rüzgara Güç Verenler Onur Ödülü’nün sahibi oldu. TÜREB tarafından 1-2 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’ne İzmir ev sahipliği yaptı. Bu yıl 11.’si gerçekleşen kongrede, Polat Enerji adına Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Rüzgara Güç Verenler Onur Ödülü verildi.

Polat Holding Enerji Grup Başkanı Arkın Akbay, kongrede serbest piyasa işleyişi ve enerjinin verimli kullanımı için fiyatın arz-talep dengesinde serbest piyasada oluşması gerektiğini belirterek; Türkiye’nin Net Sıfır 2053 hedefinde rüzgar enerjisinin yeri ve önemi, ek kapasite artışları ile arz güvenliğine destek sağlanması, yeniden güçlendirme yatırımları, mevcut altyapıdan yararlanılarak daha ekonomik rüzgar enerjisi yatırımlarının gerçekleştirilmesi konularını gündeme getirdi.

“1 MW EK KAPASİTEYE 1 MW DEPOLAMA VERİMSİZLİK YARATABİLİR”

Arkın Akbay, uzun vadeli Yenilenebilir Enerji Tedarik Anlaşmalarının (YETA) hem sanayimizin elektrik enerjisi maliyetlerini öngörülebilir kılacağını, hem yeşil sertifika ile Sınırda Karbon Düzenlemelerine karşı önlem olabileceğini, hem de yenilenebilir kapasitenin artırılması için ekonomik finansman şartlarının temin edilmesinin güvencesi olacağını ifade etti. Aynı zamanda 2010-2021 yılları arasında rüzgar kapasitesinin, bugün 11.000 MW seviyesine taşıyan ilk Yenilebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizmasının (YEKDEM) da yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması için önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Ayrıca kapasite için oranın 1 MW ek kapasiteye 1 MW depolama şartına bağlanmasının, gereğinden fazla yedek depolama kapasitesi ile verimsizlik yaratma riskinin bulunduğunu hatırlatan Akbay, üretim tipine göre dengesizlik yönetimine ve toplamda yan hizmet desteğine yetecek miktarda olacak şekilde düzenlenmesinin toplam maliyet açısından daha kıymetli olacağının altını çizdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler