1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polyak Eynez`e 478 milyon TL teşvik

Polyak Eynez`e 478 milyon TL teşvik

Enerji Günlüğü - Polyak Eynez Enerji’nin İzmir’de kurmayı planladığı termik santral için Ekonomi Bakanlığı 478 milyon liralık sabit yatırım teşviki...

Polyak Eynez`e 478 milyon TL teşvik

Enerji Günlüğü - Polyak Eynez Enerji’nin İzmir’de kurmayı planladığı termik santral için Ekonomi Bakanlığı 478 milyon liralık sabit yatırım teşviki verdi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in şirketi Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Soma faciasında 11 işçinin öldüğü İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünde kuracağı termik santrale devlet teşviki çıktı. Şirkete ait olan linyit kömür tesisi, Ekonomi Bakanlığı’ndan 478 milyon liralık sabit yatırım teşviki aldı. Bu miktar bakanlığın temmuz ayında verdiği en yüksek teşvik tutarı oldu.

Türkiye’nin en zengin işadamlarından olan Özyeğin’e teşvik kapsamında, gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatırıma katkı desteği ve 7 yıl boyunca sigorta primi işveren desteği verildi. Yaklaşık 4 milyon linyit kömürünün çıkarılması ve işletilmesi planlanan tesiste, 300 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Özyeğin, Elmadere’de çıkaracağı kömürü, bölgede kuracağı termik santralde kullanacak. Kömür madeni kurulacak köy, Soma faciasında 11 şehit vermişti.

İzmir Valiliği de Temmuz ayında Özyeğin’e kömür çıkarma faaliyeti için ÇED onayı vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler