1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS: 10 numaralı yağa ek tebriler gerekiyor

PÜİS: 10 numaralı yağa ek tebriler gerekiyor

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, 10 numaralı yağ sorunun çözümü için ilave tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.PÜİS Genel...

PÜİS: 10 numaralı yağa ek tebriler gerekiyor

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, 10 numaralı yağ sorunun çözümü için ilave tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş yazılı bir açıklama yaparak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in akaryakıt sektörüne yönelik gerçekleştirilecek ÖTV reformuna ilişkin yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını, ancak bunun yeterli olmayacağını ve 10 numaralı yağ sorunun çözümü için ilave tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Okumuş, "Sorunun tam olarak ortadan kaldırılabilmesi için PÜİS olarak bazı ilave tedbirlerin de alınması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin, 10 numaralı yağı aracında yakıt olarak kullanan tüketicilere cezai yaptırım uygulanması ve özellikle nakliyecilerin ve otobüs firmalarının 10 numaralı yağ faturalarını gider olarak kullanmasının engellenmesi bu sorunu sektörümüzün gündeminden çıkaracaktır." dedi.

Okumuş,10 numaralı yağ kullanımı nedeniyle her kesimin zarar gördüğünü, onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve devletin demilyarlarca liralık vergi kaybına uğradığını, akaryakıt bayilerinin de nakliye araçlarına ve otobüslere akaryakıt satamaz hale geldiğini ve sektörün sağlıklı yapısının da her geçen gün biraz daha yara aldığını söyledi. Ayrıca, araçların motorlarının zarar gördüğünü ve bu araçların egzozundan çıkan gazların hava kirliliği yaratarak büyük bir çevre tahribatına yol açtığını da sözlerine ekledi.

ÖTV'SİZ YAKITLARA DA VERGİ İADESİ SİSTEMİ GETİRİLMELİ

denizcilik ve havacılık sektörlerinin gelişmesi için deniz ve hava taşıtlarına verilen akaryakıt ürünlerinden ÖTV alınmadığını hatırlatan Okumuş, " Ülkemizde akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV ise çok yüksek. Bu nedenle deniz ve hava taşıtlarına verilen ÖTV'siz yakıtlar, kaçakçıların iştahını kabartıyor ve çeşitli yöntemlerle bu yakıtlar illegal olarak piyasada pazarlanıyor. Devleti vergi kaybına uğratan, akaryakıt piyasasında haksız rekabet yaratan bu kaçakçılık, tıpkı 10 numaralı yağda olduğu gibi vergi iadesi sistemi uygulanarak önlenebilir. Bunun yanı sıra denetimlerin arttırılması ve bu yakıtı kullanan tüketicilere cezai müeyyide uygulanması da atılması gereken diğer adımlardır. Bu adımlar atıldığı takdirde, ÖTV'siz yakıtların piyasada illegal biçimde pazarlanmasının önüne geçilecektir." dedi.

YÜKSEK VERGİLER DÜŞÜRÜLMELİ

Yüksek vergilerin, hangi sektörde uygulanırsa uygulansın, kaçakçılığı körüklediğine dikkat çeken Okumuş, "Akaryakıt sektöründe yaşanan kaçakçılığın temel sebebi de akaryakıt ürünleri üzerinden alınan yüksek vergilerdir. Bugüne kadar alınan bütün polisiye ve teknik tedbirlere rağmen, akaryakıt kaçakçılığında tam bir başarı sağlanamamıştır. Akaryakıt kaçakçılığını bitirecek yegane çözüm yolu ise Maliye Bakanlığımızın akaryakıt ürünlerine uyguladığı ÖTV'yi yeniden gözden geçirerek, makul seviyelere indirmesidir. PÜİS olarak Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'ten bu önerimizi dikkate almasını talep ediyoruz." dedi.

PÜİS KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE KOMİSYONUNDA YER ALMALI

Okumuş, akaryakıt sektörünün çatı kuruluşu olan PÜİS'in kurulduğu 1967 yılından bu yana, piyasadaki illegal faaliyetlerin karşısında olduğunu ve kaçakla mücadelede devlete her zaman tam destek verdiğini ifade ederek, "15 Bölgede şubesi, 81 ilde baştemsilciliği ve 919 ilçede temsilciliği bulunan PÜİS, akaryakıt sektörünün en teşkilatlı kuruluşudur. Dolayısıyla Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar yayılmış teşkilatlı yapısıyla akaryakıt sektörünün kılcal damarlarını oluşturan PÜİS, kaçakla mücadeleye bugüne kadar çok önemli katkılar sağlamıştır. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele konusunda var olan ve/veya oluşturulacak yeni komisyonlara PÜİS üyelerinin de aktif katılımının sağlanması, kronikleşmiş bu önemli soruna nihai çözüm yolunda önemli bir katkı sağlayacaktır. " dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler