1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya 36 doğal gaz yatağı için ihale açmaya hazırlanıyor

Romanya 36 doğal gaz yatağı için ihale açmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Romanya otuz altı doğal gaz yatağının işletimi için ihale açmayı planlıyor. Naturalgaseurope sitesinde yer alan habere göre,...

Romanya 36 doğal gaz yatağı için ihale açmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Romanya otuz altı doğal gaz yatağının işletimi için ihale açmayı planlıyor. 

Naturalgaseurope sitesinde yer alan habere göre, Romanya 36 doğal gaz yatağının işletilmesi için teklif alma hazırlığında.

Romanya Maden Kaynakları Ulusal Ajansına (ANRM) göre, Bükreş 28 kara ve 8 Karadeniz açık deniz sahasında olmak üzere toplam otuz altı saha için ihale açacak. Ancak Ajans konu ile ilgili bir tarih ya da liste açıklamadı.

Romanya Enerji Bakanlığı temsilcisi Constantin Nita Çarşamba günü Avrupa Birliği Enerji Komiseri GüntherOettinger ile yaptığı görüşmede doğal gaz rezervlerinin stratejik bir seçenek olduğunu belirtti. İhale ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

İhale için ilk akla gelen iki isimden biri olan Amerikan Chevron şirketi 2010 yılında 20 sahadan üçünün lisansını almıştı. Romanya’nın en büyük enerji şirketi Petrom ise geçen ay ülkedeki şeyl gazı çalışmalarıyla ilgilenebileceğini ifade etmişti.

AB ülkeleri içinde hidrokarbon üretiminde beşinci sırada yer alan Romanya enerji bağımsızlığını sağlamaya çalışıyor ve bunu sağlayabileceği en temel seçeneklerden biri şeyl gazı.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler