1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya doğalgaz güvenliğinde sınıfta kaldı

Romanya doğalgaz güvenliğinde sınıfta kaldı

Enerji Günlüğü - Romanya, henüz doğalgaz arz güvenliği için gerekli düzenlemeleri ve kriz durumları için acil durum planını tamamlamadı.Avrupa Komisyonu...

Romanya doğalgaz güvenliğinde sınıfta kaldı

Enerji Günlüğü - Romanya, henüz doğalgaz arz güvenliği için gerekli düzenlemeleri ve kriz durumları için acil durum planını tamamlamadı.

Avrupa Komisyonu dün yayınladığı basın açıklamasında, Romanya'nın hala Gaz Arz Güvenliği Düzenlemelerini tamamlamadığını ve acil durum planına sahip olmadığını bildirdi.

Avrupa Birliği Gaz Arz Güvenliği Düzenlemesi gaz güvenliğine karşı tehditleri en aza indirecek genel standartları belirliyor. Bu düzenlemeler bölgesel işbirliği ve koordinasyonu arttırmak için yapılan çalışmaların bir parçası.

Bu çerçevede Avrupa Komisyonu geçen yıl Kasım ayında Romanya'dan doğalgaz arz güvenliği için AB yasaları ile kendi yasalarını uyumlu hale getirmesini istemişti.

Ayrıca Romanya'ya bir eleştiri de Macaristan'dan geldi. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da Romanya ve Hırvatistan'ın AB üyesi ülkeler arasındaki gaz akışını arttıracak olan enterkonekte yatırımlarını yapmadıkları açıklaması yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler