1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom yönünü Kıbrıs`a çevirdi

Rosatom yönünü Kıbrıs`a çevirdi

Enerji Günlüğü - Rosatom, Rum Enerji Bakanlığı'na, elektrik üretiminde nükleer enerjiden yararlanılması ile ilgili bir program sundu.Mersin'de Akkuyu...

Rosatom yönünü Kıbrıs`a çevirdi

Enerji Günlüğü - Rosatom, Rum Enerji Bakanlığı'na, elektrik üretiminde nükleer enerjiden yararlanılması ile ilgili bir program sundu.

Mersin'de Akkuyu Nükleer Santrali'ni inşa eden Rus nükleer enerji şirketi 'Rosatom'un, dün Rum Enerji Bakanlığı'na, Kıbrıs'ta elektrik üretiminde nükleer enerjiden istifade edilmesiyle ilgili bir program sunduğu bildirildi.

Sunulan programda, Kıbrıs'a, elektrik sorununu tamamen çözecek ve akaryakıt ithali bağımlılığını ortadan kaldıracak küçük nükleer santraller inşa edilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, nükleerden elde edilecek elektriğin çok daha ucuza malolacağı yönlü ikna çabalarının da sürdüğü belirtildi.

NÜKLEER UCUZ VE GÜVENLİ İKNA ÇALIŞMASI

Şirket yetkililerinin Rum Enerji Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, çeşitli devlet dairelerinden gelen katılımcılara, elektrik enerjisi tedarik edilmesiyle ilgili önemli konularda bilgi alma imkanı tanındığı öğrenilirken, şirket temsilcilerinin, nükleer santralden megavat başına, diğer giderler de dahil 50 Euro'ya üretim yapılabileceği teminatını verdiği belirtildi. Rum Elektrik İdaresi tarafından bugün üretilen elektriğin megavat başına yaklaşık 85 euro olduğu aktarılırken, Rus yetkililerin, nükleer santralin, herhangi bir kaza durumunda hiçbir risk taşımadığından bahsettiklerini ve katılımcıların bu önde ikna edilmeye çalışıldığı aktarıldı.

AKKUYU NGS'DEN KIBRIS'A ELEKTRİK VERİLEBİLİR

Öte yandan sunumu yapan yetkililerin santralin büyük depremler, tsunami, kundaklama ve hatta bombalı saldırılara bile dayanıklı olduğu konusunda bilgilendirmede bulunurken toplantıda, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili bilgilendirme yapıldığı ve Kıbrıs'a kabloyla elektrik getirilebileceğinin ifade edildiği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler