1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom’un yüzer nükleer santrali üretiminin 4. yılında

Rosatom’un yüzer nükleer santrali üretiminin 4. yılında

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santrali olan Rusya’ya ait Akademik Lomonosov’un ilk reaktörünün planlı bakımı 19 Aralık’ta tamamlandı.

Rosatom’un yüzer nükleer santrali üretiminin 4. yılında

Enerji Günlüğü - Rus Rosatom’un yüzer nükleer termik santrali Akademik Lomonosov, şebekeye bağlanmasından bu yana elektrik şebekesine yaklaşık 722 milyon kW/saat elektrik sağladı. 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un elektrik enerjisi bölümü Rosenergoatom’un projesi olan yüzer nükleer termik santrali, şebekeye bağlanmasından bu yana Çukotka Özerk Bölgesi’nin Chaun-Bilibino enerji merkezi şebekesine yaklaşık 722 milyon kW/saat elektrik sağladı. 19 Aralık 2019 tarihinde, dünyanın tek yüzer nükleer güç santrali ilk kez Batı Çukotka’daki özerk Chaun-Bilibino enerji merkezin şebekesine bağlanmıştı. 

İLK REAKTÖRÜN BAKIMI TAMAMLANDI

19 Aralık’ta yüzer nükleer güç santrali Akademik Lomonosov yüzer güç ünitesinin ilk reaktörünün planlı bakımı da tamamlandı. Bu yıl, reaktör güvenilirliğini ve güvenliğini arttırmayı amaçlayan bakım faaliyetleri, Pevek kentinin ana limanında bulunan yüzer nükleer güç santralinde ilk kez yapılan güvenli yakıt ikmalini de içeriyordu. 2024’te, Akademik Lomonosov’un sol tarafındaki reaktöre yakıt ikmalini de içeren bakım çalışmaları yapılacak. 

“NÜKLEERİN PAYI %88’E ULAŞTI

Yüzer nükleer güç santralinin Direktörü Viktor Elagin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bugün yüzer güç santrali, Çukotka’nın Chaunsky ve Bilibinsky bölgelerinin ekonomik kalkınması için elverişli koşullar yaratmaya devam ediyor. Şu anda tüm özerk enerji merkezinin ihtiyacının %55'inden fazlasını karşılıyoruz ve Bilibino Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) üretimi de hesaba katıldığında nükleer üretimin payının %88’e ulaştığını söyleyebiliriz” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler