1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazı Kuzey Akım`la İngiltere yolunda

Rus gazı Kuzey Akım`la İngiltere yolunda

Enerji Günlüğü - İngiltere, Kuzey Akım projesine dâhil olabilir. Londra’da haftalık yayınlanan The Mail on Sunday gazetesi, İngiliz petrol devi...

Rus gazı Kuzey Akım`la İngiltere yolunda

Enerji Günlüğü - İngiltere, Kuzey Akım projesine dâhil olabilir. Londra’da haftalık yayınlanan The Mail on Sunday gazetesi, İngiliz petrol devi BP’nin büyük miktarda Rus gazının İngiltere’ye sevk edilmesi için Rus enerji devi Gazprom ile gaz boru hattının yapımı konusunda gizli görüşmelere başladığını yazdı.
Haberde, Rusya'da çıkarılan doğal gazı Baltık Denizi altından Almanya'ya doğrudan taşıyacak Kuzey Akım boru hattıprojesinin bu amaçla uzatılabileceği ifade ediliyor. Projenin gerçekleşmesi durumunda yaklaşık 1000 kilometre uzunluğundaki yeni hattın, Kuzey Akım’ın şu anda varış noktası olan Almanya’nın Graysfald şehrinden İngiltere’nin Norfolk Kontluğu’na kadar uzatılacağı tahmin ediliyor. BP’nin söz konusu proje için 300 milyon dolar harcayacağı öngörülüyor.
BP'nin Rusya başkanı David Pittle, Gazprom ile görüşmelerin erken aşamasında olduklarını, ancak şirketlerin 2013 yılının ortasına kadar anlaşma imzalayabileceğini söyledi. BP ileGazprom’un yürüttüğü görüşmelere yakın kaynakların verdiği bilgiye göre yeni hattın yapımı yaklaşık iki yıl sürebilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler