1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya: AB ile tüm gaz sözleşme koşullarını yerine getiriyoruz

Rusya: AB ile tüm gaz sözleşme koşullarını yerine getiriyoruz

Rusya, AB'deki doğal gaz tüketicilerine yönelik tüm sözleşme taahhütlerini yerine getirdiğini açıkladı.

Rusya: AB ile tüm gaz sözleşme koşullarını yerine getiriyoruz

Enerji Günlüğü - Rusya, AB'deki doğal gaz tüketicilerine yönelik tüm sözleşme taahhütlerini yerine getirdiğini açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın Avrupa Birliği'ndeki gaz tüketicilerine karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve gazın bir sözleşme kapsamında satılmasından önce artırımının imkansız olduğunu söyledi. 

Peskov, ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Güvenliği Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein'ın Bloomberg ile yaptığı röportajda yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Hochstein, Rusya'nın Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz arzını mümkün olan en kısa sürede artırması gerektiğini, çünkü bazı AB ülkelerinin önümüzdeki kışta şiddetli soğuk havalarda yeterli rezervi olmayabileceğini belirtmişti. 

Kremlin sözcüsü, "Rus tarafı, Avrupalı tüketicilere karşı tüm sözleşme yükümlülüklerini yüzde yüz ve hatta daha fazla yerine getiriyor. Ayrıca, bildiğimiz kadarıyla, şu anda Avrupalı alıcılara gaz tedariki açısından genel olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine yakınız" dedi. 

Kremlin yetkilisine göre, 2024'ten sonra Ukrayna üzerinden gaz arzının hacmini artırmak için Avrupa'nın Rus gazı alımlarını artırması gerekiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler