1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Mısır’da üçüncü nükleer ünite inşasına başladı

Rusya Mısır’da üçüncü nükleer ünite inşasına başladı

Mısır’da Rus teknolojisiyle kurulmakta olan El-Dabaa Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3’üncü ünitesinin ana inşaat aşaması başladı. 

Rusya Mısır’da üçüncü nükleer ünite inşasına başladı

Enerji Günlüğü - Rus Rosatom’un Mısır’da inşa etmekte olduğu 1200 MW kurulu gücündeki El-Dabaa Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesinin inşasında ilk beton atıldı. 

Mısır'daki El-Dabaa inşaat sahasında, El-Dabaa Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 3’üncü Ünitesi için ilk beton döküldü. Böylece El-Dabaa NGS’nin 3’üncü Ünitesinin ana inşaat aşaması başlamış oldu. Geçen yıl, 1’inci ve 2’nci ünite için ilk beton dökülmüş ve 1’inci Üniteye kor tutucu teslim edilmişti.

Mısır Nükleer ve Radyolojik Düzenleme Kurumu tarafından 29 Mart 2023 tarihinde El-Dabaa NGS’nin 3’üncü Ünitesi için inşaat izninin verilmesinin ardından ilk betonun dökülmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

“ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATIYORUZ”

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un bünyesindeki Atomstroyexport A.Ş’nin (ASE) NGS inşaat proje yönetiminden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Alexander Korchagin törende yaptığı açıklamada, ““El-Dabaa Nükleer Güç Santralinin 3’üncü Ünitesinin inşasına başlanması, projenin ivme kazandığı anlamına gelmektedir. Geçtiğimiz yıl 1’inci ve 2’nci ünitelerin inşaat çalışmalarının başlamasına tanık olduk. Bugün ise 3’üncü Ünitenin ana inşaat aşamasına geçerek önemli bir adım daha atıyoruz. ASE A.Ş için VVER-1200 tasarımlı ünitelerin inşası, ekipman üretim sürecini ayarlamamıza ve El-Dabaa Nükleer Güç Santrali projesiyle ilgili belirli özellikleri dikkate alarak inşaat personelinin çekirdek ekibini oluşturmamıza olanak tanıyan tanıdık ve iyi test edilmiş bir süreçtir. İyi koordine edilmiş ortak çalışma için Mısırlı ortaklarımıza minnettarız. Birlikte bu iddialı projeyi hayata geçirmeyi başaracağız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler