1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Kore El-Dabaa NGS’de ortaklaşa çalışacak

Rusya ve Kore El-Dabaa NGS’de ortaklaşa çalışacak

Rosatom ve Kore hidro ve nükleer enerji şirketi Mısır’daki El-Dabaa NGS’de ortak çalışma için anlaşma imzaladı.

Rusya ve Kore El-Dabaa NGS’de ortaklaşa çalışacak

Enerji Günlüğü - Rusya’nın nükleer enerji kuruluşu Rosatom ve Koreli şirket KHNP, El-Dabaa NGS projesinde ortak çalışmak için anlaşmaya vardı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un bünyesindeki Atomstroyexport AŞ (ASE) ile Kore Hidro ve Nükleer Enerji Ltd Şti (KHNP), Mısır’daki El-Dabaa Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi kapsamında türbin adalarının inşası için anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre KHNP, NGS’nin 4 ünitesinde 80 kadar bina ve yapı inşa edecek. Ayrıca Koreli şirket, türbin adaları için ekipman ve materyal tedarikini de sağlayacak.

KHNP’nin CEO’su Jooho Whang, türbin adalarının ortak inşası için imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada daha önce BAE’de yaptıkları proje inşaatı ve yönetimindeki icraatlarını hatırlattı. Whang, “BAE'de edindiğimiz deneyime dayanarak KHNP, El-Dabaa NGS projesinin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için elinden gelenin en iyisini yapacaktır” şeklinde konuştu.

“KARBON NÖTR HEDEFİ İÇİN NÜKLEER ENERJİ ÖNEMLİ”

Rosatom Uluslararası Ticaret Direktörü Boris Arseev, imza töreninde konuşma yaptı. Arseev, “Nükleer enerji, artan elektrik talebinin karşılanmasında ve karbon nötrlüğünün sağlanmasında önemli bir rol oynamakla kalmıyor, ülkeleri bir araya da getiriyor” dedi.

“EL-DABAA NGS ULUSLARARASI ŞİRKETLER İÇİN CAZİP”

Atomstroyexport AŞ’nin NGS inşaatı proje yönetiminden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alexander Korchagin ise Temmuz ayında projenin inşaat aşamasına geçildiğini bildirdi. Korchagin konuşmasına, “El-Dabaa NGS, uluslararası şirketler için cazip bir projedir. KHNP, sahada inşaat işleri için seçilen büyük Mısırlı şirketlerin de aralarında bulunduğu nitelikli katılımcı havuzuna katılıyor” şeklinde devam etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler