1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya, nükleer eğitim için yeniden Türk öğrenci kabul edecek

Rusya, nükleer eğitim için yeniden Türk öğrenci kabul edecek

Enerji Günlüğü - Rusya, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi ardından 2017’de yeniden Türk öğrenci kabul etme kararı aldı.Rusya Federasyonu Ulusal...

Rusya, nükleer eğitim için yeniden Türk öğrenci kabul edecek

Enerji Günlüğü - Rusya, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi ardından 2017’de yeniden Türk öğrenci kabul etme kararı aldı.

Rusya Federasyonu Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi (MEPhI) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oleg Nagornov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) görevlendirilmek üzere gelecek yıl Türkiye’den 100 öğrencinin daha eğitime kabul edileceğini açıkladı.

100 ÖĞRENCİ DAHA ALINACAK

300 Türk öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü ve geçen yıl Türkiye’den nükleer eğitim için öğrenci almadıklarını hatırlatan Nagornov, “Her yıl genelde 100 öğrenci kabul ediyoruz. 2017’de de Türkiye’den 100 öğrenci daha alacağız fakat son rakamlar Rosatom, Akkuyu ve Türkiye arasındaki görüşmelerin ardından kesinlik kazanacak” diye konuştu.

Türkiye’nin yanı sıra Bangladeş, Vietnam, Arjantin ve Peru gibi farklı ülkelerden gelen toplam bin öğrencinin lisans eğitimi aldığına dikkati çeken Nagornov, ABD ve Avrupa’dan ise çok sayıda öğrencinin yüksek lisans eğitimi almak amacıyla üniversitelerine geldiğini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler