1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Sibirya’nın Gücü’nün kapasitesini arttırıyor

Rusya Sibirya’nın Gücü’nün kapasitesini arttırıyor

Rus kamu doğal gaz devi Gazprom Çin’e doğal gaz tedarikini arttırıyor. Kowykta gaz sahasından Sibirya Gücü Boru Hattı ile gaz akışı Aralık’ta devreye girecek.

Rusya Sibirya’nın Gücü’nün kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Rusya, Sibirya'daki büyük Kowykta Gaz Sahasından Sibirya Gücü Boru Hattıyla Çin’e gaz tedarikini test etmeye başladı. 

Rus doğal gazını Çin’e taşıyan Sibirya’nın Gücü hattı projesinde önemli bir dönüm noktası olan Kowykta sahasında devreye alma çalışmaları başladı. Rus enerji devi Gazprom, Doğu Sibirya'nın en büyük gaz sahası olan Kowykta’dan Çin'e bağlı Sibirya Gücü boru hattına gaz tedarikini test etmeye başladığını açıkladı. Gazprom, Kowykta ve yeni gaz taşıma tesislerinin 2022 yılı Aralık ayında devreye girmesinin beklendiğini belirtti.

Boru hattı, Kremlin'in 24 Şubat'ta Ukrayna işgali ardından hükümetlerin Rusya'ya karşı kapsamlı yaptırımlar uyguladığı Batı’ya karşı gaz akışını yeniden Doğu’ya yönlendirme çabaları için çok önemli. Gazprom, 2020'de Çin'e 4,1 milyar metreküp, 2021'de 11 milyar metreküp gaz ihraç etti ve 2023'te 22 milyar metreküpe ulaşması bekleniyor.

Gazprom, 2019'un sonunda Chanayda sahasından Çin'e gaz sağlamaya başladı. Hem Chanayda hem de Kowykta, yılda 38 milyar metreküp (bcm) kapasiteye sahip Sibirya'nın Gücü Boru Hattını besliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler