1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’da petrol sondaj çalışmaları azalacak

Rusya’da petrol sondaj çalışmaları azalacak

Bu yıl petrol sondaj çalışmalarını üçte bir oranında azaltan Rus petrol üreticilerinin çalışmalarını 2021’de yüzde 20 daha azaltabilecekleri kaydediliyor. 

Rusya’da petrol sondaj çalışmaları azalacak

Enerji Günlüğü - Bu yıl petrol sondaj çalışmalarını üçte bir oranında azaltan Rus petrol üreticilerinin çalışmalarını 2021’de yüzde 20 daha azaltabilecekleri kaydediliyor. 

Rusya’nı üç büyük petrol sahası hizmet şirketinden biri olan Eriell Russia CEO’su Vitaly Dokunikhin, Covid-19 krizinin petrol fiyatları ve talebi üzerindeki baskısı devam ederken Rus üreticilerin önümüzdeki yıl çalışmalarını daha da azaltmayı düşündüklerini söyledi. Bloomberg’e konuşan Dokunikhin, “Petrol sondajını bu yıl şimdiye kadar üçte bir oranında azaltan Rus üreticiler, bu çalışmalarını 2021 yılında yüzde 20 daha azaltabilirler” ifadesini kullandı. 

2021 yılının Rusya’daki petrol hizmeti sağlayıcıları için de pek iyi görünmediğini kaydeden Dokunikhin, “Bastırılmış talep beklentilerinin ortasında, sondaj hacimlerinin azaltılması konusunda çok özel müzakereler devam ediyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler