1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya`nın Ukrayna`ya gaz indirimi bitiyor

Rusya`nın Ukrayna`ya gaz indirimi bitiyor

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ukrayna'ya verdiği doğalgazda sağladığı bin metreküp başına 100 dolarlık indirim 31 Mart 2015'te sona erecek.Rus doğalgaz...

Rusya`nın Ukrayna`ya gaz indirimi bitiyor

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ukrayna'ya verdiği doğalgazda sağladığı bin metreküp başına 100 dolarlık indirim 31 Mart 2015'te sona erecek.

Rus doğalgaz devi Gazprom'dan yapılan açıklamaya göre, 21 Ocak 2015 Çarşamba günü Gazprom genel merkezinde CEO Aleksey Miller başkanlığında, şirketin içinde bulunulan kış döneminde süregelen faaliyetlerine ilişkin bir brifing oturumu düzenlendi. Toplantıda, doğalgazın Ukrayna'ya yönelik tedarikine ve Avrupa'ya transit geçişine ilişkin sözleşmeler ele alındı.

21 Ocak tarihinin, 2009-2019 döneminde Ukrayna'ya Rus doğalgaz tedariki ile Avrupa'ya doğalgaz akımının Ukrayna'dan transit geçişinin hüküm ve koşullarının Ukrayna Hükümetince onaylamasının altıncı yıldönümü olduğu vurgulandı.

Ukrayna'da farklı hükümetler döneminde yürürlükte kalan ve bugüne dek Gazprom ile Ukrayna şirketi Naftogaz'ın 2019 sonuna dek işbirliğinin çerçevesini belirleyen bu belgelerin, bundan sonra da belirleyici olacağına işaret edildi.

Ukrayna'ya doğalgaz tedarikine ilişkin "kış paketi" anlaşmalarının, Brüksel'de 30 Ekim tarihinde imzalandığına dikkat çekilen açıklamada, "Kış paketi bin metreküp doğalgaz başına 100 dolar indirim öngörmektedir. İndirim, Rusya Federasyonu hükümeti tarafından sağlanmıştır. Öte yandan, kış paketi tamamen Ukrayna'ya doğalgaz tedarikine ilişkin mevcut anlaşmanın hükümlerine dayanmaktadır" denildi.

Kış paketi'nin 31 Mart 2015 tarihinde sona ereceğine işared edilirken, "1 Nisan itibariyle Gazprom ve Ukrayna şirketi Naftogaz faaliyetlerine sözleşme uyarınca devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, Gazprom CEO'su Aleksey Miller, oturumda konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Gazprom, doğalgaz tedariki ve transitine ilişkin olarak Ukrayna'yla işbirliğini mevcut sözleşmelere uygun şekilde sürdürmüştür ve bundan sonra da aynı çerçevede sürdürecektir." 

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA DOĞALGAZ RESTİ!

http://enerjigunlugu.net/ukraynadan-rusyaya-dogalgaz-resti_11887.html

GAZPROM BALTIK DENİZİNDE LNG TESİSİ KURACAK

http://enerjigunlugu.net/gazprom-baltik-denizinde-lng-tesisi-kuracak_11896.html

Önceki ve Sonraki Haberler