1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sabancı’nın Teksas’taki Cutlass II GES’i üretime başladı

Sabancı’nın Teksas’taki Cutlass II GES’i üretime başladı

Sabancı Holding’in dolaylı iştiraki Sabanci Renewables, ABD’deki GES yatırımı Cutlass II’yi devreye aldı.

Sabancı’nın Teksas’taki Cutlass II GES’i üretime başladı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding’in dolaylı iştiraki Sabanci Renewables, ABD Teksas’taki 272MW’lık GES yatırımı Cutlass II’yi devreye aldı.

Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ’nin [SAHOL] %100 bağlı ortaklığı Sabancı İklim Teknolojileri AŞ’ye ait Sabanci Renewables Inc. tarafından ABD'nin Teksas eyaletinde kurulan 272MW kurulu gücündeki Cutlass II Güneş Enerjisi Santrali (GES), 17 Mayıs 2024 günü devreye alınarak üretime başladı.  

Öngörülen tarihten önce tamamlanan ve tam kapasiteyle çalışmaya başlayan santral projesi, 184 milyon dolarlık vergi avantajı (tax equity) hakkı elde etmişti. Şirket bu kapsamda yatırımının fonlamasını 17 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla tamamladı ve eşzamanlı olarak çeşitli bankalardan alınan mevcut inşaat kredilerini uzun vadeli proje finansman kredisine dönüştürdü. 

Devreye alınan Cutlass II Güneş Enerjisi Santralinin, yıllık bazda 15 milyon dolar kadar FAVÖK yaratması hedefleniyor. 

Sabanci Renewables Inc.’in ABD'deki ikinci yatırımı olan 232MW’lık güneş enerjisi santrali ve 60MW’lık depolama kapasiteli Oriana GES’in inşaatı da planlandığı takvime uygun şekilde devam ediyor. Oriana GES’in 2025 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınması hedefleniyor. 

Oriana GES kurulumu tamamlanıp devreye alındıktan sonra Sabancı Renewables’ın ABD'deki toplam yenilenebilir enerji kurulu gücü 504 MW seviyesine yükselecek.

İlgili Haberler