1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sabancı Renewables Cutlass II GES’in sermaye payını ödedi

Sabancı Renewables Cutlass II GES’in sermaye payını ödedi

Sabancı Renewables, ABD’deki Cutlass II GES’in sermaye ödemesini yaptı.

Sabancı Renewables Cutlass II GES’in sermaye payını ödedi

Enerji Günlüğü - Sabancı Renewables, ABD’deki Cutlass II GES’te kendine ait yüzde 30 oranındaki sermaye payının ödemesini yaptı.

Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ [SAHOL], Sabancı İklim Teknolojileri AŞ üzerinden %100 oranında hissedar olduğu Sabancı Renewables Inc.'nin 2024 yılının ikinci çeyreğinde devreye almayı hedeflediği 272MW'lık Cutlass II güneş enerjisi santrali (GES) ile ilgili tüm finansman işlemlerinin, 14 Kasım 2023 tarihinde Tax Equity Investor ile imzalanan sözleşmelerle tamamlandığını bildirdi. 

Sabancı Holding’in açıklamasında, sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte projenin finansmanında Sabancı Renewables Inc. tarafından karşılanan sermaye oranının yaklaşık %30 olduğu kaydedildi. Krediler ve Tax Equity Investor tarafından karşılanan yabancı kaynak oranı ise yaklaşık %70 seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) devam eden Oriana projesi kapsamında da her türlü finansal enstrüman ve teşvik kullanılarak yenilenebilir enerji yatırımlarına devam edildiği belirtildi. 

ABD’de Enflasyonla Mücadele Yasasıyla (Inflation Reduction Act-IRA) karbon emisyonlarının azaltılmasını teşvik etmek ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla ülkede yerleşik olarak faaliyet gösteren ve çeşitli kriterleri karşılayan kuruluşlara finansman ve vergi teşvikleri sağlanıyor. Tax Equity Investor (vergi avantajlı sermaye yatırımcısı) ise IRA düzenlemesi kapsamına giren şirketleri ifade ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler