1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sahalar Metal Eskişehir’de atık geri kazanım kapasitesini arttıracak

Sahalar Metal Eskişehir’de atık geri kazanım kapasitesini arttıracak

Sahalar Metal Eskişehir’de işletmekte olduğu atık geri dönüşüm tesisinde kapasite artışı ile tehlikesiz atık toplama ayırma kapasitesi ile atık elektrikli ve elektronik eşya işleme kapasitesini iki kat arttıracak.

Sahalar Metal Eskişehir’de atık geri kazanım kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Sahalar Metal Eskişehir’de işletmekte olduğu atık geri dönüşüm tesisinde kapasite artışı ile tehlikesiz atık toplama ayırma kapasitesi ile atık elektrikli ve elektronik eşya işleme kapasitesini iki kat arttıracak.

Sahalar Metal Demir Çelik Hurdacılık Nakl. Hafr. İnş. Taahhüt İth. İhr. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi, Emirler Mahallesi’nde işletmekte olduğu Ambalaj Atığı Toplama Ayırma ve Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme faaliyetlerinde kapasite artışı planlıyor. Kapasite artışı ile Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı, Tehlikeli Atık Ara Depolama, Tehlikeli Atık Fiziksel Yöntemlerle Geri Kazanım, PCB Arındırma, Tanker Temizleme, Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama ve İşleme, Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanımı faaliyetleri planlanıyor. 

Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki proje kapsamında Tehlikeli Atık Ara Depolama, Ömrünü Tamamlamış Araç İşleme, Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanımı mevcut kapalı alanlara ilave yapılacak 1.750 m2 ilave kapalı alanlarda gerçekleştirilecek. 

Tesisin mevcut durumda Ambalaj Atığı Ayrıştırma Presleme kapasitesi 7.680 ton/yıl, Tehlikesiz Atıkların Toplanması Ayrıştırılması ve Preslenmesi kapasitesi 49.920 ton/yıl, Atık Elektronik-Elektrikli Eşyalardan Hurda Metal, Plastik, Poliüretan ve Bakır Geri Dönüşüm kapasitesi 5.376 ton/yıl olurken kapasite artışı ile ambalaj atığı toplama ayırma kapasitesi yılda 24 bin tona, tehlikesiz atık toplama ayırma kapasitesi yılda 93.600 tona, atık elektronik-elektrikli eşya işleme kapasitesi 10.080 tona çıkacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler