1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sarıgöl: Atık yönetimi evde başlıyor

Sarıgöl: Atık yönetimi evde başlıyor

Enerji Günlüğü - IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl, atık yönetiminde atıkların kaynağında ayrıştırmanın maliyetleri ve verimliliği...

Sarıgöl: Atık yönetimi evde başlıyor

Enerji Günlüğü - IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl, atık yönetiminde atıkların kaynağında ayrıştırmanın maliyetleri ve verimliliği çok etkilediğini kaydederek, atık yönetiminin evde başladığına dikkat çekti.

Artan nüfus artışı ve sanayileşme doğal kaynakların tüketiminde artışa neden olurken tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de sıfır atık bilincinin gelişmesini zorunlu kıldı. Bu süreçte kaynağında ayırma sayesinde milyonlarca dolar kazanabileceğimizi belirten IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl, atıkları değerlendirebilmek için, atıkların kaynağından ayrı toplamanın çok önemli olduğunu vurguladı. Sarıgöl ” Ambalaj atığının organik atık ya benzerleri ile toplanması geri dönüşüm sürecini etkilerken maliyetin çoğalmasına sebep oluyor.” dedi.

Türkiye'de her yıl ortaya çıkan atığın beşte dördü geri dönüşümde kullanılmadan çöp olarak depolanıyor. Dünyada ise özellikle gelişmiş ülkelerde atıkların yarıdan fazlası geri dönüştürülerek defalarca kullanılıyor.

EKONOMİYE 3.5 MİLYAR LİRA KAYNAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz ay verdiği bilgilere göre,‘Sıfır Atık’ projesinin hayata geçirildiği bir yılda 2, 2 milyon ton ambalaj atığı, 58 bin ton atık elektrikli ve elektronik eşya, 38 bin ton bitkisel ve 80 bin ton madeni atık yağ, 184 bin ton ömrünü tamamlamış lastiği kaynağında ayrı toplanarak geri kazandırıldı. Bütün bunlardan sadece bir yıl içinde ekonomiye 3,5 milyar kaynak sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler