1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sasa elektriğinin yüzde 10'unu güneşten alacak

Sasa elektriğinin yüzde 10'unu güneşten alacak

Gaziantep’te kurulacak GES 40 MW gücünde olacak.

Sasa elektriğinin yüzde 10'unu güneşten alacak

Enerji Günlüğü - Sasa Polyester Sanayii A.Ş. elektrik öztüketiminin bir bölümünü karşılamak için arazi tipi güneş enerjisi santrali kurmak üzere harekete geçti. 

Hisseleri borsada #SASA koduyla işlem gören firmanın Gaziantep’in Şehit Kamil ilçesinde GES kurmak için yaptığı başvuru kabul edildi, Sasa’ya ‘Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu’ iletildi. Sasa, 40 MW gücündeki santral için 25 milyon dolar yatırım yapacak. 

Sasa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan özel durum açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  

“Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesinde bulunan araziler üzerine toplam 40.000 kWp santral gücünde Arazi GES kurulması için yaptığımız başvuru ilgili mevzuat kapsamında oluşturulan komisyon tarafından uygun bulunmuş ve Şirketimize Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu iletilmiştir.

Söz konusu mektuba istinaden, gelecek kuşaklara yeşil ve temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz ve Şirketimizin sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında, ilgili araziler üzerinde yaklaşık 25.000.000 USD değerinde Arazi GES yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. 10 ay sonra tamamlanması beklenen projeden sağlanacak enerji Şirketimizin mevcut yıllık elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık %10'una tekabül etmektedir.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler