1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Savaş euro dolar paritesini etkilemeye başladı

Savaş euro dolar paritesini etkilemeye başladı

Ukrayna Savaşının doğalgaz ve enerji piyasalarına etkileri, Avrupa’daki ekonomik hayatta da doğrudan karşılık yaratmaya başladı.

Savaş euro dolar paritesini etkilemeye başladı

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın Kherson bölgesine yönelik karşı saldırı başlatmasının ardından meydana gelen gelişmeler, Avrupa piyasalarında beklenmedik etkiler yarattı. Euro’nun değeri ilk kez 99 sentin altına düştü. 

Ukrayna'nın Kherson bölgesine yönelik karşı saldırı başlatmasının ardından, Rusya Federasyonu Kuzey Akım 1 üzerinden Almanya’ya gönderilen gazı süresiz durdurduğunu açıklamıştı

EURO DOLAR KARŞISINDA 20 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Kesintiye gerekçe olarak türbinlerden birinde meydana gelen arızayı gösteren Rusya, önce birkaç günlük bir onarım sürecinden söz etmiş; ancak ardından gaz akışını süresiz olarak durdurduğunu duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından 4 Eylül’de; euro, dolar karşısında ilk kez 99 sentin altına düşerek değer kaybetti. Halen 99 sent seviyesinde seyreden parite, bu seviyeleri 20 yıldır ilk kez tecrübe ediyor. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, gelişmelerin savaşla ilişkili olduğunu ima ederek; kesinti kararının Rus işgali altındaki bölgeleri kurtarmaya yönelik karşı saldırının başlamasından bir hafta sonra gerçekleştiğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler