1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Serbest tüketicilerle süreli ve süresiz ikili anlaşma yapılabilecek

Serbest tüketicilerle süreli ve süresiz ikili anlaşma yapılabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında yapılacak ikili anlaşmalarda tedarikçiler tüketimi az olan serbest tüketicilerle süreli veya süresiz ikili...

Serbest tüketicilerle süreli ve süresiz ikili anlaşma yapılabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında yapılacak ikili anlaşmalarda tedarikçiler tüketimi az olan serbest tüketicilerle süreli veya süresiz ikili anlaşma yapmayı sunabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğini yayınladı. Yönetmeliğe göre piyasada yapılacak ikili anlaşmalarda, tedarik şirketleri düşük tüketim yapan tüketicilere belirli süreyle ya da süresiz ikili anlaşma yapmayı sunabilecek. Buna göre, belirli süreli anlaşmalar 3 yılı geçemeyecek.

Tedarikçiler ikili anlaşma yapılmadan önce, tüketiciyi anlaşılabilecek şekilde bilgilendirmek ve tüketicinin bu bilgileri edindiğini teyit etmek zorunda olacak. Bilgilendirmenin yapılması ve tüketici tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak ispat yükümlülüğü söz konusu tedarikçiye ait olacak. Eğer tüketiciye bu konuda bilgilendirme yapılmazsa bu tüketici için haklı fesih sebebi olarak kabul edilecek. Elektrik tüketimi düşük serbest tüketiciler, ikili anlaşmanın kurulduğu veya yenilendiği tarihten itibaren 14 gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cayma bedeli ödemeksizin telefonla, e-postayla ya da yazılı olarak bildirim yaparak anlaşmadan vazgeçebilecekler.

Perakende satış sözleşmesinde, ikili anlaşmada yer alan adresler kullanılacak. Bildirim adresinde bir değişiklik olması durumunda, adres değişikliği, adres değişikliğini takip eden en az 3 iş günü içerisinde diğer tarafa yazılı olarak bildirilecek. Dağıtım şirketi ile tedarikçinin bildirim adresindeki değişiklik, ayrıca ödeme bildirimlerinde belirtilecek ve söz konusu şirketin internet sitesinde de yayımlanacak. Adres değişikliğinin bildirilmemesi durumunda en son adrese yapılmış bildirimler geçerli olacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler