1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SF6 gazının geri dönüşümü için mevzuat yolda

SF6 gazının geri dönüşümü için mevzuat yolda

Elektrik sektöründe kullanılan SF6 Gazı'nın toplanması, geri dönüşümü ve yeniden kullanılmasıyla ilgili mevzuat oluşturulacak.

SF6 gazının geri dönüşümü için mevzuat yolda

Enerji Günlüğü - Elektrik sektöründe kullanılan SF6 Gazı'nın toplanması, geri dönüşümü ve yeniden kullanılmasıyla ilgili mevzuat oluşturulacak. 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa Birliği Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi destekleriyle hayata geçirilen Elektrik Sektöründe SF6 Gazı Kullanımı ile İlgili İklim Projesi için ilk adım atıldı. Projenin tanıtım toplantısı, Atık ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (AGED), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Romanya’dan Sürdürülebilir Bir Kalkınma için İnsan ve Çevrenin Korunması Derneği (ECOM)’un ortaklığında Ankara’da düzenlendi.

500 proje arasında son 40 projeye kalan ve hibe almaya hak kazanan 220 bin avroluk bütçeli projenin iklim değişikliği konusunda önemli farkındalık yaratması bekleniyor. 1 Nisan 2019 tarihinde başlayan proje faaliyetleriyle özellikle elektrik sektöründe doğrudan zararlı olmasa da iklim değişikliğine karbondioksitten daha fazla zararı olduğu bilinen SF6 gazının toplanması, geri dönüşümü ve yeniden kullanılmasıyla alakalı mevzuatların oluşturulması amaçlanıyor.

ELDER PROJEDE AKTİF ROL OYNUYOR

ELDER Hukuk Müşaviri Şadi Büyükkeçeci, sektörün tamamını temsil eden çatı kuruluş olarak ELDER’in sektördeki tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. Büyükkeçeci, Hizmet kalitesini daha da artırmak için gerek ulusal gerekse uluslararası birçok projede aktif rol oynadıklarını söyledi. Büyükkeçeci şöyle konuştu: “Proje ile SF6 gazının taşınması, izlenmesi ve geri dönüşümünün standartlaştırılması ve bizler gibi STK'ların katılımıyla AB'ye katılım sürecine katkıda bulunmak için Türkiye ile AB arasında iş birliğinin sağlanmasını amaçlayan projemizin herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler