1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell Eco-marathon Türkiye için geri sayım başladı

Shell Eco-marathon Türkiye için geri sayım başladı

Enerji Günlüğü - Shell’in düzenlediği “Shell Eco-marathon”, bu yıl ikinci kez, 7-8-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’daki TİM Kampüsü’nde...

Shell Eco-marathon Türkiye için geri sayım başladı

Enerji Günlüğü - Shell’in düzenlediği “Shell Eco-marathon”, bu yıl ikinci kez, 7-8-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’daki TİM Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 

Shell’in 31 yıldır, tüm dünyadan gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmeye için teşvik etmek amacıyla küresel ölçekte düzenlediği “Shell Eco-marathon”, bu yıl ikinci kez, 7-8-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’daki TİM Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Shell Türkiye ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan yarışmanın ülkemizde düzenlenmesi, Türk gençlerinin mühendislik, inovasyon, enerji ve otomotiv teknolojileri konusunda gelişimini ve küresel düzeyde düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasında daha başarılı sonuçlara imza atmasını sağlıyor.

Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında başarı elde eden takımlar, Haziran 2017’de Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’ya katılım hakkı elde ederek Avrupa’nın 26 ülkesinden gelen yaştaşlarıyla yarışma imkanına sahip olacaklar.

EN ÖNEMLİ ÖĞRENCİ İNOVASYON YARIŞMALARINDAN BİRİ

Shell Eco-marathon her yıl Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında düzenlenen, dünyanın en önemli öğrenci inovasyon yarışmalarından biri. Yarışma kapsamında 16-25 yaş arasında gençler, kendi tasarladıkları ve ürettikleri enerji tasarruflu araçlarla en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek üzere yarışıyorlar. Yaratıcı tasarımları ve teknik bilgileri sayesinde 1 kWh enerji ya da 1 litre yakıt ile en fazla yolu kat eden takımlar ödüllendiriliyor.

Takımlar yarışa Prototip ve Şehir Konsepti adlı iki araç kategorisi altında katılıyor. Geleceğin otomobillerini yansıtan prototipler, yaratıcı tasarımlara sahip araçlardan oluşuyor. Şehir Konsepti araçlar ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanıyor ve dış görünüş olarak günlük yaşantımızda kullandığımız otomobil modellerine benziyor. Yarışmada araçlara güç vermek için dizel, benzin, sıvılaştırılmış doğalgaz (CNG), doğalgazdan elde edilmiş yakıt (GTL), etanol gibi yakıtların yanı sıra hidrojen, elektrik gibi alternatif enerji kaynakları da kullanılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler